Cizrnová polévka s chorizem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 110 g Klobása Chorizo
  • 140 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 2262 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 48.6 mg
  • Draslík 868.8 mg
  • Vláknina 25190 mg
  • Vitamín A 25190 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nalijeme do pánve s 250 ml vody a zehřejeme.

  • 2

    Zelí nakrouháme, klobásu chorizo nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka. Obojí přidáme k rajčatům.

  • 3

    Přidáme drcenou chilli papričku – množství dle chuti – a cizrnu.

  • 4

    Přidáme i kostku bujonu a dobře zamícháme.

  • 5

    6 minut necháme na prudkém varu. Zelí by nyní mělo být měkké.

  • 6

    Podáváme.

Komentáře k receptu