Houbový salát II
Suroviny
- 120 g Čočka
- 40 g Slanina anglická
- 200 g Červené zelí
- 200 g Hlíva ústřičná
- 40 g zeleninové chipsy
- 4 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 220 ml Vývar zeleninový
- 40 ml Sójová omáčka
- 1 ks Salát
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Ocet
- 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 9 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 1 mg
- Draslík 82.2 mg
- Vláknina 990 mg
- Vitamín A 990 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku namočíme den předem. Druhý den ji uvaříme doměkka.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, zelí nakrouháme a obojí orestujeme na trošce oleje. Až je zelí změklé, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
-
3
Zelí zalijeme vývarem a sójovou omáčkou a vaříme 10 minut.
-
4
Salát natrháme na kousky a smícháme ho se zeleninovými chipsy. Zalijeme je směsí hořčice, vinného octa a ořechového oleje.
-
5
Hlívu orestujeme na oleji a po vychladnutí ji smícháme se salátem. Osolíme, opepříme. Vmícháme čočku a zchladlé zelí a podáváme.