Zelí dušené na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Olej slunečnicový
  • 6 g Sůl
  • 800 g Zelí bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 55 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 20.2 mg
  • Vláknina 210 mg
  • Vitamín A 210 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé zelí rozkrojíme napůl, vyřízneme košťál a zbytek nakrájíme na tenké proužky nebo nakrouháme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme česnek, zpěníme, přidáme zelí, podlijeme vodou, osolíme a dusíme zhruba 15 minut doměkka.

Komentáře k receptu