Vepřové maso po sečuánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Vepřová kýta
  • 30 g Sůl
  • 200 g Vejce slepičí
  • 300 g Pórek
  • 300 g Cibule
  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Česnek
  • 100 g Paprika sterilovaná
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Glutasol
  • 100 g Houby černé
  • 200 g Solamyl
  • 160 ml Víno bílé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 35 ml Ocet kvasný lihový
  • 300 ml Olej stolní
  • 200 ml Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1438 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 168.4 mg
  • Draslík 766.1 mg
  • Vláknina 8360 mg
  • Vitamín A 8360 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, přidáme část máčeného škrobu, vejce a promícháme.

  • 2

    Maso prudce opečeme v horkém oleji. Vidličkou je mícháme, aby se neslepilo.

  • 3

    Potom přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek, pórek, hlávkové zelí, kapii, žampiony nakrájené na plátky a překrájené, namočené černé houby. Zalijeme vývarem, ochutíme octem, cukrem, glutasolem, přilijeme víno a sójovou omáčku.

  • 4

    Vše podusíme, až zelenina změkne a okořeníme čili kořením.

  • 5

    Nakonec pokrm ještě zahustíme máčeným škrobem a prohřejeme.

Komentáře k receptu