Vepřové maso po sečuánsku
Suroviny
- 1000 g Vepřová kýta
- 30 g Sůl
- 200 g Vejce slepičí
- 300 g Pórek
- 300 g Cibule
- 1000 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Česnek
- 100 g Paprika sterilovaná
- 200 g Žampiony čerstvé
- 100 g Cukr krupice
- 20 g Glutasol
- 100 g Houby černé
- 200 g Solamyl
- 160 ml Víno bílé
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 35 ml Ocet kvasný lihový
- 300 ml Olej stolní
- 200 ml Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1438 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 168.4 mg
- Draslík 766.1 mg
- Vláknina 8360 mg
- Vitamín A 8360 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, přidáme část máčeného škrobu, vejce a promícháme.
-
2
Maso prudce opečeme v horkém oleji. Vidličkou je mícháme, aby se neslepilo.
-
3
Potom přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek, pórek, hlávkové zelí, kapii, žampiony nakrájené na plátky a překrájené, namočené černé houby. Zalijeme vývarem, ochutíme octem, cukrem, glutasolem, přilijeme víno a sójovou omáčku.
-
4
Vše podusíme, až zelenina změkne a okořeníme čili kořením.
-
5
Nakonec pokrm ještě zahustíme máčeným škrobem a prohřejeme.