Soljanka z masové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hovězí maso vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Párky Debrecínské
  • 140 g Sádlo škvařené
  • 150 g Kuřecí maso vařené
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 750 g Zelí kysané
  • 400 ml Rajčatová šťáva
  • 4 kávová lžička Kompot brusinkový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 10 ks Olivy zelené
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Gouda
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 902 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 3762 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 83.5 mg
  • Draslík 426.1 mg
  • Vláknina 9974.6 mg
  • Vitamín A 9974.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve podusíme kysané zelí. V kastrole na 70 g sádla osmahneme 1 drobně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kysané zelí i s nálevem, sůl, cukr a drcený kmín a přikryté 10 minut dusíme.

  • 2

    Mezitím na kousky nakrájíme vařené hovězí, drůbeží a uzené maso, párky, olivy, cibuli a nakládané okurky.

  • 3

    Ve velké pánvi na sádle zpěníme cibuli. Poté vložíme nakrájené maso, okurky a vypeckované olivy, přidáme solené kapary a pepř, zalijeme rajskou šťávou, zamícháme, 15 minut povaříme a směs podle chuti přisolíme.

  • 4

    Do 4 zapékacích misek rozložíme na dno polovinu teplého dušeného zelí, na něj dáme povařenou masovou směs, kterou zakryjeme druhou polovinou zelí. Povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme.

  • 5

    Soljanku podáváme v zapékacích miskách, posypanou sekaným koprem a ozdobenou brusinkovým kompotem.

Komentáře k receptu