Soljanka z masové směsi
Suroviny
- 150 g Hovězí maso vařené
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Párky Debrecínské
- 140 g Sádlo škvařené
- 150 g Kuřecí maso vařené
- 100 g Uzené maso vařené
- 750 g Zelí kysané
- 400 ml Rajčatová šťáva
- 4 kávová lžička Kompot brusinkový
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 3 ks Okurky nakládané
- 10 ks Olivy zelené
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 4 polévková lžíce Gouda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 75 g
- Sodík 3762 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 83.5 mg
- Draslík 426.1 mg
- Vláknina 9974.6 mg
- Vitamín A 9974.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve podusíme kysané zelí. V kastrole na 70 g sádla osmahneme 1 drobně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kysané zelí i s nálevem, sůl, cukr a drcený kmín a přikryté 10 minut dusíme.
-
2
Mezitím na kousky nakrájíme vařené hovězí, drůbeží a uzené maso, párky, olivy, cibuli a nakládané okurky.
-
3
Ve velké pánvi na sádle zpěníme cibuli. Poté vložíme nakrájené maso, okurky a vypeckované olivy, přidáme solené kapary a pepř, zalijeme rajskou šťávou, zamícháme, 15 minut povaříme a směs podle chuti přisolíme.
-
4
Do 4 zapékacích misek rozložíme na dno polovinu teplého dušeného zelí, na něj dáme povařenou masovou směs, kterou zakryjeme druhou polovinou zelí. Povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme.
-
5
Soljanku podáváme v zapékacích miskách, posypanou sekaným koprem a ozdobenou brusinkovým kompotem.