Salát z kysaného zelí a pomeranče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí kysané
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pomerančová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 522.4 mg
  • Vláknina 8549.8 mg
  • Vitamín A 8549.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí spolu s lákem a kmínem povaříme v kastrůlku 10-15 minut. Dochutíme solí, pepřem. Potom scedíme, necháme okapat. Ještě teplé zelí překrájíme na menší kousky, dáme do misky. Přilijeme olej, pomerančovou šťávu, oloupaný a na malé kousky nakrájený pomeranč, přidáme nasekaný kopr. Podle vlastní chuti dochutíme cukrem. Suroviny dobře promícháme.

  • 2

    Teplý salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu