Nasi goreng
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
- 500 g Kuřecí prsa
- 90 g Cibulka jarní
- 200 g Pekingské zelí
- 60 g Mrkev kořen
- 30 ml Omáčka kecap manis
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 52 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 448 mg
- Draslík 709.9 mg
- Vláknina 9217.8 mg
- Vitamín A 9217.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozšleháme 2 vejce. Maso pokrájíme na drobné kousky. Cibulku opláchneme a nakrájíme na kolečka. Zelí a mrkev nastrouháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
-
2
Rýži uvaříme ve vroucí vodě do měkka. Třetinu oleje rozpálíme, přilijeme 2 vejce a 2 minuty smažíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme další třetinu oleje, přidáme maso a smažíme do zezlátnutí. Přisypeme cibulku, zelí, česnek a mrkev. Smažíme další 2 minuty, pak vmícháme rýži, vejce a omáčky.
-
3
Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm zbylá vejce jako volská oka, která poté servírujeme na zeleninové rýži.