Sterilizovaný salát s houbami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 700 g Cibule
  • 40 g Pikanta nálev
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Houby čerstvé
  • 1 kg Paprikové lusky čerstvé
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 63 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 475.1 mg
  • Vláknina 6732 mg
  • Vitamín A 6732 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lišky očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou, kam ještě přilijeme ocet. Přivedeme k varu a povaříme 8 minut. Potom houby scedíme, opět opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců, bílých žeber a nakrájíme na tenké proužky. Uvaříme je ve vroucí vodě 5 minut. Scedíme a také necháme okapat. Zelí hlávkové zbavíme poškozených listu, košťálu a spolu s oloupanou cibuli a česnekem nakrájíme na tenké proužky. Také povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Příprava nálevu: Do hrnce vlijeme vodu a podle návodu na sáčku uvaříme nálev.

  • 4

    Připravenou zeleninu a houby v misce smícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme a při 80 stupňu Celsia sterilizujeme 25 minut. Potom necháme vychladnout a a uskladníme na chladné místo.

Komentáře k receptu