Sterilizovaný salát s houbami a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 63 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 1 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 475.1 mg
- Vláknina 6732 mg
- Vitamín A 6732 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lišky očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou, kam ještě přilijeme ocet. Přivedeme k varu a povaříme 8 minut. Potom houby scedíme, opět opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců, bílých žeber a nakrájíme na tenké proužky. Uvaříme je ve vroucí vodě 5 minut. Scedíme a také necháme okapat. Zelí hlávkové zbavíme poškozených listu, košťálu a spolu s oloupanou cibuli a česnekem nakrájíme na tenké proužky. Také povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
-
3
Příprava nálevu: Do hrnce vlijeme vodu a podle návodu na sáčku uvaříme nálev.
-
4
Připravenou zeleninu a houby v misce smícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme a při 80 stupňu Celsia sterilizujeme 25 minut. Potom necháme vychladnout a a uskladníme na chladné místo.