Bramborové placky s tuňákovou směsí
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 500 g Brambory
- 40 g Máslo čerstvé
- 450 g Tuňák v oleji
- 120 g Zelí hlávkové bílé
- 300 g Mouka polohrubá
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Zakysaná smetana
- 500 g Fazole červené sterilované
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1.5 kávová lžička Vegeta
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- 10 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 31 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 147.8 mg
- Draslík 1108.8 mg
- Vláknina 22433.7 mg
- Vitamín A 22433.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a oloupeme. Syrové zelí zbavíme poškozených listů a nakrájíme na tenké nudličky. Naloženou kukuřici scedíme a necháme okapat. Konzervovaného tuňáka slijeme, necháme okapat a rozebereme na kousky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
-
2
Oloupané vařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou, solí a vejcem a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyvalujeme placky a pečeme na suché pánvi. Upečené placky držíme na teple.
-
3
Na másle dusíme zelí, ke kterému přimícháme kukuřici. K udušenému zelí přidáme tuňáka, okořeníme vegetou, zakapeme olivovým olejem a už jen prohřejeme.
-
4
Souběžně osmažíme slaninu, do které vmícháme fazole, ostrý kečup, česnek, sůl, majoránku a pepř.
-
5
Zelnou směsí plníme bramborové placky, které sbalíme do tvaru kornoutu a položíme na porci fazolí. Podáváme s kysanou smetanou.