Omeleta plněná směsí s rybím filé
Suroviny
- 3.2 g Máslo čerstvé
- 70 g Pórek
- 400 g Zelí hlávkové bílé
- 80 g Žampiony čerstvé
- 25 g Solamyl
- 200 g Filé rybí
- 150 ml Voda pitná
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 10 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Víno červené
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 32 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 491.4 mg
- Draslík 375.8 mg
- Vláknina 4824 mg
- Vitamín A 4824 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme se solí, na másle usmažíme omelety a držíme je na teple.
-
2
Žampiony, pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Zelí očistíme, zbavíme zvadlých listů, spaříme a nakrájíme na kostičky. Rybí filé uvaříme na páře a rozebereme nadrobno.
-
3
Víno smícháme s vodou, sójovou omáčkou, solí a solamylem.
-
4
Směs zeleniny osmažíme, přidáme rybu, chvíli ještě smažíme. Poté zalijeme vinnou směsí a za stálého míchání necháme srazit.
-
5
Omelety podáváme plněné žampionovou směsí.