Šumavské bramborové knedlíky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 21 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 145.5 mg
- Draslík 1200.6 mg
- Vláknina 16125 mg
- Vitamín A 16125 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Kysané zelí necháme v cedníku okapat. Cibuli, slaninu a zelí pak v míse důkladně promícháme.
-
2
Brambory omyjeme a v dostatečném množství osolené vody je ve slupce uvaříme. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim vajíčka, mouku a sůl, směs promícháme a vypracujeme těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 12 až 16 dílů.
-
3
Díly těsta rozválíme, na každý dáme směs zelí, cibule a slaniny, zabalíme je do tvaru knedlíků a vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.
-
4
V pánvi rozehřejeme sádlo, kterým porce plněných knedlíků na talířích přelijeme.