Fazole vařené se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 0.62 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 10 g Solamyl
  • 160 g Fazole
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 998 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 324.9 mg
  • Vláknina 9152.4 mg
  • Vitamín A 9152.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Předem namočené fazole přivedeme k varu, osolíme a vaříme asi 30 minut, kdy by měly začít měknout. Přisypeme zelí, okořeníme mletým pepřem, mletým muškátem a povaříme ještě deset minut, zahustíme solamylem, ochutíme česnekem a dovaříme.

  • 3

    Na kousku másla osmahneme cibuli a porce cibulkou ochutíme.

Komentáře k receptu