Polévka pekingská
Suroviny
- 300 g Zelí čínské
- 700 ml Kachní vývar
- 0.5 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 4 plátek Šunka uzená
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 9 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 206.2 mg
- Vláknina 2567.8 mg
- Vitamín A 2567.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vývar z kachny a uvedeme do mírného varu. Nakrájíme na kousky čínské zelí, přidáme k vývaru a povaříme 10 minut.
-
2
Do polévky přidáme sezamová semínka, šunku nakrájenou na kostičky, rozetřený česnek, ocet, sójovou omáčku, sůl a pepř. Povaříme 10 minut.
-
3
Přes síto vlijeme opatrně žloutek a ihned podáváme.