Kimči z ředkví ve slaném nálevu - Nabak kimči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 200 g Zelí čínské
  • 200 g Ředkev
  • 10 g Sůl
  • 20 g Cibulka jarní
  • 30 g Paprika červená
  • 50 g Řeřicha
  • 3 g Oříšky piniové
  • 18 g Sůl
  • 4 g Cukr krupice
  • 24 g Česnek
  • 15 g Zázvor celý
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 13 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 109 mg
  • Vláknina 1690.6 mg
  • Vitamín A 1690.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkev a zelí očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky - asi 2,5 x 3 cm. Nakrájené zelí zasypeme solí a po 5 minutách marinování přidáme k zelí i kousky ředkve.

  • 2

    Po dalších 5 minutách takto naloženou zeleninu scedíme a slanou šťávu zachováme jako nálev k dalšímu použití.

  • 3

    Řeřichu, jarní cibulku a papriku očistíme a nakrájíme na stejné kousky jako zelí a ředkev. Do odložené slané šťávy z ředkve a zelí přidáme vodu a cukr a obarvíme ji na červeno tak, že v tomto nálevu promneme asi 10x bavlněný pytlíček, do kterého jsme dali mletou papriku.

  • 4

    Piniové oříšky oloupeme tak, že z nich odřízneme vršky a promneme je v utěrce. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, dáme je do bavlněných pytlíčků. Pytlíčků si připravíme tolik, kolik máme sklenic.

  • 5

    Zeleninu důkladně promícháme a naskládáme do připravených sklenic. Zeleninu ve sklenicích zalijeme slaným nálevem, ke směsi do sklenic přidáme připravené pytlíčky s kořením a necháme 30 minut uležet. Hotové ředkvové kimči podáváme jako přílohu k jídlům z masa a podáváme ho ozdobené řeřichou a piniovými oříšky, studené.

Komentáře k receptu