Zelné kotletky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 80.6 mg
  • Draslík 506.6 mg
  • Vláknina 14146.4 mg
  • Vitamín A 14146.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.8 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na nudličky nakrájené zelí podusíme v kastrole se lžící oleje a trochou vody doměkka.

  • 2

    Přisypeme krupici, cukr a zvolna povaříme 10-15 minut. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí vmícháme vejce.

  • 3

    Z připravené směsi tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu