Kynuté knedlíky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 12 g
- Sodík 857 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 105.6 mg
- Vláknina 10330 mg
- Vitamín A 10330 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, kysané zelí trochu pokrájíme.
-
2
Do teplého mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku mouky, promícháme a necháme v teple vzejít kvásek.
-
3
Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kvásek a důkladně zpracujeme těsto. Překryjeme ubrouskem a necháme hodinu kynout. Z těsta uválíme kuličky, které necháme ještě čtvrt hodinky nakynout a pak je naházíme do osolené vroucí vody a 15 minut vaříme. Knedlíky scedíme, propícháme vydličkou a necháme chvíli stranou.
-
4
V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme zelí i s nálevem a 15 minut podusíme.
-
5
Knedlíky rozdělíme na talíře a doplníme dušeným zelím se slaninou.