Vepřové kotlety se zelnou omáčkou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 150 g Cibule
- 12 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 4 g Kmín celý
- 100 g Houby čerstvé
- 20 g Paprika mletá sladká
- 900 g Vepřové kotlety
- 700 g Zelí kysané
- 30 g Jíška hotová světlá
- 400 ml Mléko polotučné
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Olej rostlinný
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1238 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 123.5 mg
- Draslík 1098.9 mg
- Vláknina 15421.7 mg
- Vitamín A 15421.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek utřeme se solí.
-
2
Kotlety potřeme česnekovou pastou, vložíme na rozpálený olej a usmažíme z obou stran dozlatova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme cibuli, houby, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vývarem, mlékem, osolíme, přidáme kmín pokrájené kysané zelí, zahustíme jíškou a vaříme nejméně 20 minut. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
-
3
Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zelnou omáčkou.