Kyselo slovenské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1040 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 139.7 mg
- Draslík 741.9 mg
- Vláknina 14007.5 mg
- Vitamín A 14007.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, zelí scedíme a trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Naředíme scezeným nálevem ze zelí, povaříme, přidáme zelí, brambory a vaříme doměkka. Nakonec přimícháme dvě rozkvedlaná vejce, podle chuti osolíme, opepříme a dokyselíme.
-
3
Ještě horké podáváme.