Kančí guláš se špekáčky a zelím
Suroviny
- 250 g Cibule
- 150 g Zelí kysané
- 600 g Kančí plec
- 400 g Špekáčky
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Paprika zelená
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Sardelová pasta
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 55 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 267.2 mg
- Vláknina 5467.4 mg
- Vitamín A 5467.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí plec rozkrájíme na kostky, špekáčky sloupneme a nakrájíme na kolečka, zelí scedíme, pokrájíme, cibuli krájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a rozporcujeme na nudličky.
-
2
Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme mletou papriku, protlak, sardelovou pastu, koření, sůl, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme.
-
3
K téměř měkkému masu přidáme zelí, kari koření, zašleháme jíšku a za častého míchání dodusíme.
-
4
V mezičase orestujeme pokrájené papriky a kolečka špekáčků. Těmi ozdobíme guláš při servírování.