Gougére s čerstvou zeleninou
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 225 g Zelí hlávkové bílé
- 90 g Sýr Gruyére
- 125 g Fazolové klíčky
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Limetková kůra
- 2 ks Pórek
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Máslo bylinkové
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Česnekové máslo
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 47 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 313.5 mg
- Draslík 578.3 mg
- Vláknina 10945.5 mg
- Vitamín A 10945.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kus pergamenového papíru nasypeme mouku, na kostky nakrájíme máslo a dáme ho zahřát do vodní lázně. Ohříváme, až se máslo rozpustí, poté vsypeme mouku. Směs našleháme, až zhoustne. Sundáme z ohně a šleháme, až bude směs lesklá.
-
2
Přendáme do mísy a necháme vychladnout 10 minut. Po malých částech všleháváme vejce, poté mícháme 60 g sýra, osolíme a opepříme.
-
3
Na navlhčený plech klademe směs tak, abychom vytvořili věnec o průměru 23 cm. Potřeme mlékem a posypeme zbylým sýrem. V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 220 stupňů. Poté přemístíme na ohřátý talíř.
-
4
Na pánvi rozpustíme bylinkové a česnekové máslo a olej a smažíme pokrájený pórek a zelí 2 minuty. Přidáme fazolové klíčky, šťávu a kůru z limetky a minutu smažíme.
-
5
Směs navršíme do středu věnce a ihned podáváme.