Taštičky plněné kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Slanina vepřová
  • 200 g Zelí kysané
  • 80 g Cibule
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1905 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 202.4 mg
  • Draslík 270.8 mg
  • Vláknina 7777.5 mg
  • Vitamín A 7777.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme zelí, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.

  • 3

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutek, celé vejce, trochu vlažné vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 20 minut odležet.

  • 4

    Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, doprostřed koleček položíme zelí, těsto překlopíme a okraj zmáčkneme a zpevníme. Taštičky vhodíme do vroucí osolené vody a povaříme 10 minut. Scedíme je, rozdělíme na talíře, polijeme rozškvařenou slaninou a podáváme.

Komentáře k receptu