Vepřové s čínským zelím
Suroviny
- 30 g Houby Shitake sušené
- 400 g Vepřová kýta
- 15 g Zázvor celý
- 50 g Cibulka jarní
- 250 g Zelí čínské
- 150 g Kukuřice
- 50 g Kaštany jedlé
- 5 g Sůl
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 20 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 53.6 mg
- Draslík 601.9 mg
- Vláknina 3311.8 mg
- Vitamín A 3311.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na široké nudličky. Houby namočíme.
-
2
Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a během 30 sekund v něm osmažíme česnek, zázvor a jarní cibulku. Vložíme maso a houby a smažíme je, dokud maso nezmění barvu (5 minut). Vše vyndáme z woku.
-
3
Ve woku rozpálíme zbytek oleje a minutu v něm smažíme čínské zelí, mladou kukuřici a jedlé kaštany. Vše osolíme, opepříme a na závěr přilijeme vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelí nezačne měknout
-
4
Do woku nasypeme vepřové maso a přilijeme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku a sezamový olej. V troše vody rozpustíme maizenu a přimícháme ji do směsi a horké podáváme.