Čínské zelí s rýžovou nápní na červené řepě
Suroviny
- 250 g Rýže dlouhozrnná
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 ks Hrušky
- 1 ks Jablka
- 2 ks Zelí čínské
- 4 ks Červená řepa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Ocet Sherry
- 2 polévková lžíce Víno červené
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 144 g
- Tuky 10 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 2973.6 mg
- Vláknina 49529.8 mg
- Vitamín A 49529.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na kostičky jablko a hrušku. Podle návodu uvaříme rýži. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Přilijeme drůbeží fond a krátce povaříme.
-
2
Vložíme nakrájené jablko a hrušku, zamícháme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.
-
3
Podélně rozpůlíme zelí a pár středových listů nakrájíme na proužky, které přidáme k rýži. Zelí naplníme rýží a půlky přiklopíme. Celé pevně zabalíme do alobalu, který máme potřený máslem.
-
4
Připravené zeli vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut.
-
5
Na tenké plátky nakrájíme uvařenou červenou řepu a vložíme do vymaštné formy. Připravíme marinádu z medu, strouhaného zázvoru, octa, hroznové šťávy, červeného vína a oleje. Marinádou zalijeme připavenou řepu a necháme 10 minut odležet.
-
6
Na talíře naservírujeme řepu, na kterou rozložíme zelí nakrájené na asi 3 cm silné plátky.