Dušený zelný salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 5 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 270.9 mg
- Vláknina 8415 mg
- Vitamín A 8415 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí zbavíme špatných okrajových listů, rozpůlíme a krouháme na jemné nudličky ze všech stran,až nám zbyde košťál.
-
2
Do hrnce dáme lžíci másla, vsypeme zelí, zalijeme vařící vodou, osladíme a necháme asi 15 minut dusit zakryté, zcedíme a přendáme do mísy. V hrnci osmažíme na druhé polovině másla cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme hladkou mouku a usmažíme do zlatova. Jablka oloupeme a nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a přimícháme k zelí. Jíšku zředíme trochou vývaru (2 pol. lžíce) ze zelí a přilijeme do mísy. Osolíme a promícháme.