Dušený zelný salát s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Jablka
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 270.9 mg
  • Vláknina 8415 mg
  • Vitamín A 8415 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí zbavíme špatných okrajových listů, rozpůlíme a krouháme na jemné nudličky ze všech stran,až nám zbyde košťál.

  • 2

    Do hrnce dáme lžíci másla, vsypeme zelí, zalijeme vařící vodou, osladíme a necháme asi 15 minut dusit zakryté, zcedíme a přendáme do mísy. V hrnci osmažíme na druhé polovině másla cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme hladkou mouku a usmažíme do zlatova. Jablka oloupeme a nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a přimícháme k zelí. Jíšku zředíme trochou vývaru (2 pol. lžíce) ze zelí a přilijeme do mísy. Osolíme a promícháme.

Komentáře k receptu