Zelné závitky po bulharsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Tuk
  • 400 g Zelí kysané
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 80 g Rýže dušená
  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 72.6 mg
  • Draslík 271.2 mg
  • Vláknina 6737.5 mg
  • Vitamín A 6737.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 167.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži spaříme a podusíme na tuku, osolíme, zalijeme vařící vodou a dusíme do měkka. Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulkou a petrželkou, opepříme, osolíme, vmícháme připravenou rýži.

  • 2

    Zelí opereme, jednotlivé listy spaříme. Na každý pak dáme lžíci náplně, svineme a urovnáme do vymaštěného pekáče, v němž jsme předem zpěnili cibulku.

  • 3

    Kysané zelí překrájíme, promícháme s kysanou smetanou, rajčatovým protlakem, olejem a tímto zalijeme závitky. Pečeme v troubě.

Komentáře k receptu