Zelné závitky po bulharsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 39 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 72.6 mg
- Draslík 271.2 mg
- Vláknina 6737.5 mg
- Vitamín A 6737.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 167.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži spaříme a podusíme na tuku, osolíme, zalijeme vařící vodou a dusíme do měkka. Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulkou a petrželkou, opepříme, osolíme, vmícháme připravenou rýži.
-
2
Zelí opereme, jednotlivé listy spaříme. Na každý pak dáme lžíci náplně, svineme a urovnáme do vymaštěného pekáče, v němž jsme předem zpěnili cibulku.
-
3
Kysané zelí překrájíme, promícháme s kysanou smetanou, rajčatovým protlakem, olejem a tímto zalijeme závitky. Pečeme v troubě.