Zelí se skopovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 61 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 880.1 mg
- Vláknina 22261.5 mg
- Vitamín A 22261.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 174.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na osminky. Omyté maso nakrájíme na kousky, očištěné papriky na čtvrtky.
-
2
Do kastrolu urovnáme střídavě vrstvu zelí, vrstvu masa, které osolíme, a vrstvu paprik. Navrch bude zelí. Zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka.
-
3
Z hladké mouky, sádla a oloupané, nasekané cibule připravíme světlou jíšku, nalijeme ji do kastrolu a kastrolem jen potřeseme. Navrch poklademe oloupaná, nakrájená rajčata, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna dovaříme, aby se zelí nepřipálilo.