Zelí se skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Sádlo škvařené
  • 1500 g Zelí hlávkové bílé
  • 750 g Skopová plec
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 880.1 mg
  • Vláknina 22261.5 mg
  • Vitamín A 22261.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 174.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na osminky. Omyté maso nakrájíme na kousky, očištěné papriky na čtvrtky.

  • 2

    Do kastrolu urovnáme střídavě vrstvu zelí, vrstvu masa, které osolíme, a vrstvu paprik. Navrch bude zelí. Zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka.

  • 3

    Z hladké mouky, sádla a oloupané, nasekané cibule připravíme světlou jíšku, nalijeme ji do kastrolu a kastrolem jen potřeseme. Navrch poklademe oloupaná, nakrájená rajčata, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna dovaříme, aby se zelí nepřipálilo.

Komentáře k receptu