Dušené kysané zelí s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fíky sušené
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 750 g Zelí kysané
  • 1 ks Cibule
  • 0.125 l Víno bílé
  • 0.125 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 4.2 mg
  • Draslík 871.2 mg
  • Vláknina 20225 mg
  • Vitamín A 20225 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a zpěníme ji.

  • 2

    Potom vložíme překrájené kysané zelí, promícháme, přilijeme víno a vývar. Sušené fíky pokrájíme nadrobno a vmícháme do zelí, vše podusíme na mírném ohni asi 20 minut.

  • 3

    Zelí podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře k receptu