Piemontská zelná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 300 g Sýr Fontina
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 2195 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 582.8 mg
  • Vláknina 12709.8 mg
  • Vitamín A 12709.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme a rozkrojíme na čtvrtky, nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme. Vaříme v tlakovém hrnci s trochou vody, soli a kmínu asi 10 minut. Vyjmeme a dáme na síto.

  • 2

    Nákypovou formu vymažeme máslem a vytřeme stroužkem česneku. Do formy nandáme vrstvu chlebových plátků, zalijeme trochou vývaru a pokryjeme třetinou zelí. Osolíme, opepříme a pokryjeme třetinou sýrových plátků. Stejně narovnáme další dvě vrstvy, zalijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C asi na 20-25 minut. Podáváme horké.

Komentáře k receptu