Piemontská zelná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 34 g
- Sodík 2195 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 582.8 mg
- Vláknina 12709.8 mg
- Vitamín A 12709.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme a rozkrojíme na čtvrtky, nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme. Vaříme v tlakovém hrnci s trochou vody, soli a kmínu asi 10 minut. Vyjmeme a dáme na síto.
-
2
Nákypovou formu vymažeme máslem a vytřeme stroužkem česneku. Do formy nandáme vrstvu chlebových plátků, zalijeme trochou vývaru a pokryjeme třetinou zelí. Osolíme, opepříme a pokryjeme třetinou sýrových plátků. Stejně narovnáme další dvě vrstvy, zalijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C asi na 20-25 minut. Podáváme horké.