Polévka z kyselého zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 250 g Salám měkký
  • 300 g Zelí kysané
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 3 ks Olej sójový
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Jalovec
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1604 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 38.6 mg
  • Draslík 887.8 mg
  • Vláknina 11254.5 mg
  • Vitamín A 11254.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablko oloupeme, vyjmeme jadřinec a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme jablko a dusíme 3 minuty tak, aby se nezbarvilo. Přidáme kysané zelí, hřebíček, bobkový list, kmín, jalovec, sůl, pepř a majoránku. Přilijeme vývar a vaříme 2-3 minuty.

  • 3

    Oloupeme brambory, nastrouháme a ihned přidáme do polévky, přilijeme víno a vaříme 25 minut při nízké teplotě. Občas promícháme.

  • 4

    Na závěr polévku zjemníme smetanou a dochutíme. Vyjmeme bobkový list, salám nakrájíme na silnější plátky a přidáme do polévky. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře k receptu