Zelí s bramborovými šiškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 8 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 188.4 mg
- Draslík 1107.1 mg
- Vláknina 18862.8 mg
- Vitamín A 18862.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. K vychladlým bramborám přidáme žloutky, mouku a dobře prohněteme. Osolíme a opepříme. Z těsta vytvarujeme šišky, povaříme je v osolené vodě asi 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Omyté zelí nakrouháme na nudličky. Spolu s oloupanou nasekanou cibulí je podusíme pod pokličkou na 2 lžících sádla asi 12 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Bramborové šišky opečeme na zbylém sádle, smícháme se zelím, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.