Zelné brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 17 g
- Sodík 909 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 761 mg
- Vláknina 10940 mg
- Vitamín A 10940 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zelné listy zbavíme tvrdých žeber, svineme a tence nakrájíme. Zelí dáme do mísy, osolíme, okmínujeme a necháme stát. Po chvíli zelí promícháme a rukama promačkáme, až pustí šťávu.
-
2
V kastrůlku rozpustíme nakrájenou slaninu, když zezlátne, přilijeme opatrně ocet a ihned přiklopíme pokličkou. Necháme přejít varem a odstavíme.
-
3
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, ještě horké nakrájíme na kostky a vsypeme do zelí. Promícháme a polijeme připravenou slaninou.
-
4
Pokrm podáváme na nahřátých talířích.