Zelné brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 8 ks Brambory vařené ve slupce
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 761 mg
  • Vláknina 10940 mg
  • Vitamín A 10940 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zelné listy zbavíme tvrdých žeber, svineme a tence nakrájíme. Zelí dáme do mísy, osolíme, okmínujeme a necháme stát. Po chvíli zelí promícháme a rukama promačkáme, až pustí šťávu.

  • 2

    V kastrůlku rozpustíme nakrájenou slaninu, když zezlátne, přilijeme opatrně ocet a ihned přiklopíme pokličkou. Necháme přejít varem a odstavíme.

  • 3

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, ještě horké nakrájíme na kostky a vsypeme do zelí. Promícháme a polijeme připravenou slaninou.

  • 4

    Pokrm podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře k receptu