Červené zelí na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí červené - sterilizované
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 425.5 mg
  • Vláknina 7831.5 mg
  • Vitamín A 7831.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme na tenké nudličky, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme.

  • 2

    Ze sádla a mouky připravíme růžovou jíšku, zředíme ji vodou a vývarem ze zelí a povaříme v hustší omáčku. Přidáme zelí, přilijeme víno a dusíme, až je zelí měkké. Nakonec přidáme sůl, cukr a ocet.

Komentáře k receptu