Červené zelí na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 425.5 mg
- Vláknina 7831.5 mg
- Vitamín A 7831.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme.
-
2
Ze sádla a mouky připravíme růžovou jíšku, zředíme ji vodou a vývarem ze zelí a povaříme v hustší omáčku. Přidáme zelí, přilijeme víno a dusíme, až je zelí měkké. Nakonec přidáme sůl, cukr a ocet.