Tříbarevný špenát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 3 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1337.6 mg
- Vláknina 31891 mg
- Vitamín A 31891 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 164.8 mg
- Vitamín E 7.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražený špenát připravíme podle návodu na obalu.
-
2
Omytá rajčata nakrájíme na kousky a vsypeme do hrnce. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, 2 snítky tymiánu, bobkový list a přilijeme sklenici vody. Vše osolíme, opepříme a zvolna pod pokličkou povaříme 10 minut.
-
3
Potom do hrnce přidáme špenát, ohřejeme a ihned podáváme jako přílohu.