Závin s karotkou a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 43 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 250 mg
- Draslík 167 mg
- Vláknina 8651 mg
- Vitamín A 8651 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou karotku hrubě nastrouháme a smícháme se solí a jemně nasekanými listy špenátu. Přidáme tvaroh a vejce a mícháme dohladka.
-
2
Na pomoučněném vále rozválíme těsto na plát vysoký asi 0,5 cm, pokapeme olejem a středem rozetřeme náplň.
-
3
Svineme závin, opatrně jej přendáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a ve středně horké troubě upečeme.