Těstoviny fettuccine s ančovičkami a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 24 g
- Sodík 729 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 516 mg
- Vláknina 18624.2 mg
- Vitamín A 18624.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zmrazený špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj co nejvíce tekutiny. Ančovičky scedíme a okapané nakrájíme na poloviny.
-
2
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
-
3
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
-
4
V nízkém hrnci rozehřejeme 4 lžíce oleje a opečeme na něm krátce dozlatova za stálého míchání piniové oříšky. Potom je vyjmeme a dáme stranou.
-
5
Do hrnce dáme prolisovaný česnek, ančovičky a špenát a vše za stálého míchání krátce podusíme. Ke směsi přimícháme osmažené oříšky.
-
6
Uvařené těstoviny scedíme, v míse je promícháme se zbývajícím olejem a přidáme k nim špenátovou směs s ančovičkami. Vše dochutíme pepřem a solí, důkladně ještě jednou promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.