Indické brambory se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Čertovo lejno
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 0.5 kg Brambory
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pískavice řecké seno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 1336.9 mg
  • Vláknina 12755.9 mg
  • Vitamín A 12755.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.1 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát a kopr opláchneme pod tekoucí vodou a oboje nasekáme. Pískavici opláchneme, necháme oschnout, nasekáme a ochutíme špetkou soli. Odložíme na 30 minut v misce bokem, následně osušíme zeleninu.

  • 2

    Brambory opláchneme, očistíme, nakrájíme na kostičky a necháme je vařit. Červené chilli papričky nasekáme na podlouhlé proužky. Zázvor si nastrouháme.

  • 3

    Na rozpáleném oleji osmahneme assafoetidu, mletou kurkumu, mletý koriandr, chilli, nakrájenou chilli papričku a dochutíme špetkou soli.

  • 4

    Chvíli necháme přikryté podusit. V případě potřeby, můžeme podlít vodou. Na další pánvi osmahneme zázvor, špenát a zbylou zeleninu. Vše důkladně zamícháme. Zakryjeme poklicí a necháme dusit, dokud zelenina nezměkne. Následně zalijeme mlékem a směs mícháme, dokud není hustá.

  • 5

    Na pánev umístíme vařené brambory a necháme chvíli dusit, dokud se neodpaří veškerá voda. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu