Indické brambory se zeleninou
Suroviny
- 100 ml Mléko polotučné
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Čertovo lejno
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Chilli paprička
- 0.5 kg Brambory
- 1 kg Špenát listový čerstvý
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pískavice řecké seno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 1336.9 mg
- Vláknina 12755.9 mg
- Vitamín A 12755.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.1 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát a kopr opláchneme pod tekoucí vodou a oboje nasekáme. Pískavici opláchneme, necháme oschnout, nasekáme a ochutíme špetkou soli. Odložíme na 30 minut v misce bokem, následně osušíme zeleninu.
-
2
Brambory opláchneme, očistíme, nakrájíme na kostičky a necháme je vařit. Červené chilli papričky nasekáme na podlouhlé proužky. Zázvor si nastrouháme.
-
3
Na rozpáleném oleji osmahneme assafoetidu, mletou kurkumu, mletý koriandr, chilli, nakrájenou chilli papričku a dochutíme špetkou soli.
-
4
Chvíli necháme přikryté podusit. V případě potřeby, můžeme podlít vodou. Na další pánvi osmahneme zázvor, špenát a zbylou zeleninu. Vše důkladně zamícháme. Zakryjeme poklicí a necháme dusit, dokud zelenina nezměkne. Následně zalijeme mlékem a směs mícháme, dokud není hustá.
-
5
Na pánev umístíme vařené brambory a necháme chvíli dusit, dokud se neodpaří veškerá voda. Ihned podáváme.