Karbanátky ze špenátu a brambor
Suroviny
- 250 g Brambory
- 50 g Strouhanka
- 80 g Strouhanka
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 50 ml Mléko polotučné
- 600 ml Voda pitná
- 8.89 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 kg Špenát listový čerstvý
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 7 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 148.2 mg
- Draslík 1444.5 mg
- Vláknina 13456.1 mg
- Vitamín A 13456.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.8 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nastrouháme na jemno. Špenát očistíme, opereme, nakrájíme, osolíme, v rendlíku dusíme ve vlastní šťávě zhruba 10 minut. Poté ho přeložíme do mísy a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na jemno, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.
-
2
Poté přidáme ke špenátu brambory, rozšlehaná vejce, cibuli, nať, strouhanku, sůl, pepř a dobře propracujeme. Z utvořené hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.