Kořeněný dušený špenát
Suroviny
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.12 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.25 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.25 kávová lžička Hřebíček
- 0.25 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 kávová lžička Skořice celá
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 4 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 992.7 mg
- Vláknina 10759.1 mg
- Vitamín A 10759.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme česnek utřený se solí a zázvorem. Poté vmícháme nasekanou feferonku, špenát a všechny ostatní ingredience.
-
2
Důkladně promícháme a na mírném ohni dusíme doměkka.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.