Kořeněný dušený špenát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.12 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.25 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 0.25 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Skořice celá
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 992.7 mg
  • Vláknina 10759.1 mg
  • Vitamín A 10759.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme česnek utřený se solí a zázvorem. Poté vmícháme nasekanou feferonku, špenát a všechny ostatní ingredience.

  • 2

    Důkladně promícháme a na mírném ohni dusíme doměkka.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu