Špenátová omeleta pečená v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 16 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 259.3 mg
- Draslík 577.8 mg
- Vláknina 2078.7 mg
- Vitamín A 2078.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou miniaturní řepu umyjeme a v hrnci s vodou uvaříme, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Špenátové listy umyjeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s vodou a povaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat.
-
2
Vymažeme formu máslem, předehřejeme troubu.
-
3
Na pánvi rozpustíme 50 g másla a necháme ho zatím stranou. Do misky rozklepneme celé vejce, dobře rozšleháme, přidáme vychladlý špenát a červenou řepu, přimícháme mouku spolu s kypřícím práškem, vylijeme roztopené máslo, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a vylijeme do připravené formy, kterou dáme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.
-
4
Dozlatova upečenou omeletu vytáhneme z trouby a porcujeme na talíře.