Špenátová omeleta pečená v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Červená řepa
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 g Mouka polohrubá
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 259.3 mg
  • Draslík 577.8 mg
  • Vláknina 2078.7 mg
  • Vitamín A 2078.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou miniaturní řepu umyjeme a v hrnci s vodou uvaříme, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Špenátové listy umyjeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s vodou a povaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Vymažeme formu máslem, předehřejeme troubu.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme 50 g másla a necháme ho zatím stranou. Do misky rozklepneme celé vejce, dobře rozšleháme, přidáme vychladlý špenát a červenou řepu, přimícháme mouku spolu s kypřícím práškem, vylijeme roztopené máslo, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a vylijeme do připravené formy, kterou dáme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.

  • 4

    Dozlatova upečenou omeletu vytáhneme z trouby a porcujeme na talíře.

Komentáře k receptu