Sumec v bramboráku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sumec filety
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Brambory
  • 120 g Rajčata
  • 60 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Majoránka
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 823 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 192.3 mg
  • Draslík 1484.7 mg
  • Vláknina 11525.5 mg
  • Vitamín A 11525.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme, Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Maso pokapeme citronem a osolíme, obalíme v části mouky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Špenát omyjeme. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jadřince, poté omyjeme.

  • 2

    Nastrouhané brambory smícháme s vejci, majoránkou, česnekem a zbylou moukou. Maso obalíme ve vzniklém těstě a ihned osmažíme na rozpálené polovině dávky oleje. V druhé pánvi si necháme rozpálit zbytek oleje, osmahneme na něm do zesklovatění cibuli, poté přidáme špenát a necháme chvíli smažit. Pak zalijeme smetanou, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Ke špenátu přidáme rajčata a necháme prohřát. Porce ryby servírujeme se smetanovým špenátem a rajčaty.

Komentáře k receptu