Skopové na mátě
Suroviny
- 280 g Skopová krkovička
- 85 g Fazolové lusky zelené
- 230 g Špenát listový čerstvý
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1030 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1317.1 mg
- Vláknina 9560.1 mg
- Vitamín A 9560.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veškerý přebytečný tuk odstraníme a krkovici nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový a sezamový olej a maso dohněda orestujeme. Poté vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
-
2
Mezitím v pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Přidáme zelené fazolky rozkrojené napůl a za stálého míchání restujeme další cca 3 min.
-
3
Poté přidáme špenát, plátky masa, ústřicovou a rybí omáčku, cukr a citronovou šťávu, za stálého míchání vaříme cca 3-4 min.
-
4
Hotové jídlo posypeme nakrájenou mátou, dochutíme kořením a podáváme s čerstvým chlebem.