Orecchiette s fenyklem a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 31 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 28.8 mg
- Draslík 567.6 mg
- Vláknina 14137.5 mg
- Vitamín A 14137.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme fenykl, kuchyňsky upravíme a nasekáme na kousky.
-
2
Přivedeme vodu k varu se šafránem a solí a vaříme v ní fenykl asi 15 minut, scedíme, když je „al dente". Špenát kuchyňsky připravíme.
-
3
Rozpálíme olej se smáčknutým neoloupaným česnekem a na něm osmažíme fenykl nakrájený na dílky. Přidáme předem natrhaný nebo jemně nakrájený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 1 minutu.
-
4
Přilijeme mléko a necháme v něm rozpustit sýr.
-
5
Orecchiette uvaříme, scedíme a přidáme k omáčce, v ní ponecháme, minutku povaříme a servírujeme.