Rýžové nudle se špenátem a pistáciemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1190 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 825.7 mg
- Vláknina 7692.5 mg
- Vitamín A 7692.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme a dužinu (bez semen) nakrájíme na nudličky. Očištěné a promyté listy špenátu necháme odkapat. Sladkou červenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.
-
2
V hrnci uvaříme za stálého míchání široké rýžové nudle, vaříme jen 2-3 minuty, aby se neslepily. Oddělené scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme odkapat. V menší pánvi si nasucho opražíme pistáciové oříšky.
-
3
Nejdříve ve woku na rozpáleném oleji orestujeme dýni, přimícháme med se sójovou omáčkou a smažíme tak dlouho, až nám vznikne z dýňové šťávy a medu sirup. Přidáme potrhané listy špenátu, promícháme a opékáme asi 2-3 minuty, než špenát změkne.
-
4
Pak opatrně přimícháme rýžové nudle, posypeme je pistáciemi a podáváme.