Florentská vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 ml Bešamel
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 281.4 mg
  • Vláknina 1450 mg
  • Vitamín A 1450 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Povaříme je ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. Špenát posekáme najemno a orestujeme na másle 2 minuty.

  • 2

    Vejce uvaříme na hniličku.

  • 3

    Do bešamelu vmícháme smetanu a sýr nastrouháme.

  • 4

    Do pekáčku na dno položíme špenát, na něj oloupaná vejce, vše zalijeme smetanovým bešamelem a zasypeme strouhaným sýrem. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu