Vřeténka se špenátem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 13 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 448.1 mg
- Vláknina 4227.3 mg
- Vitamín A 4227.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vřeténka uvaříme ve slané vodě do změknutí. Necháme okapat. Z čerstvého špenátu odtrháme stonky a listy dobře omyjeme. Necháme okapat.
-
2
Slaninu nakrájíme na jemno, čili papričku a papriku přepůlíme, odstraníme semínka, stopky a pokrájíme na tenké proužky, cibuli také. Špenát srolujeme a rozkrájíme na jemno.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej a přidáme utřený česnek, cibuli, papriky a slaninu. Restujeme 2 minuty, přidáme špenát a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Osolíme, opepříme.
-
4
Okapané těstoviny smícháme se špenátovou směsí a ihned podáváme.