Polévka z kedlubny s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Petržel - nať
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kedlubna
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Rýže
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 2505 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 904.4 mg
  • Vláknina 17723.2 mg
  • Vitamín A 17723.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm oloupanou, drobně nakrájenou cibuli. Vložíme oloupaný prolisovaný česnek, ihned přidáme pečlivě nastrouhanou mrkev a jemně strouhanou kedlubnu. Přisypeme rýži, posypeme mletou paprikou a pod poklicí dusíme přibližně 5 minut. Zalijeme vývarem, osolíme ochutíme pepřem, Vegetou, přiklopíme poklici a povaříme asi 15 minut.

  • 2

    Před dovaření přidáme do polévky nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře.

Komentáře k receptu