Polévka z kedlubny s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 25 g
- Sodík 2505 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 904.4 mg
- Vláknina 17723.2 mg
- Vitamín A 17723.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm oloupanou, drobně nakrájenou cibuli. Vložíme oloupaný prolisovaný česnek, ihned přidáme pečlivě nastrouhanou mrkev a jemně strouhanou kedlubnu. Přisypeme rýži, posypeme mletou paprikou a pod poklicí dusíme přibližně 5 minut. Zalijeme vývarem, osolíme ochutíme pepřem, Vegetou, přiklopíme poklici a povaříme asi 15 minut.
-
2
Před dovaření přidáme do polévky nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře.