Vepřová krkovička v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 46 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 65.5 mg
- Vláknina 1317.5 mg
- Vitamín A 1317.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme a v kastrolu na rozpáleném sádle rychle po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do sádla vložíme drobně pokrájenou cibuli. Necháme ji zrůžovět, přidáme polovinu mouky, podlijeme vodou, osolíme, krátce povaříme, vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
-
2
Kapustu rozebereme, vypereme a necháme okapat. Seřízneme žebra, nakrájíme na proužky, vhodíme do vařící osolené vody, uvaříme a scedíme.
-
3
V kastrole rozpustíme rozkrájenou slaninu, na které necháme zpěnit zbylou mouku, zalijeme vodou, povaříme, vmícháme uvařenou kapustu, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a znovu chvíli povaříme.
-
4
Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a obložíme kapustou.