Vepřová krkovička v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 2.4 g Slanina vepřová
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřová krkovička
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 65.5 mg
  • Vláknina 1317.5 mg
  • Vitamín A 1317.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme a v kastrolu na rozpáleném sádle rychle po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do sádla vložíme drobně pokrájenou cibuli. Necháme ji zrůžovět, přidáme polovinu mouky, podlijeme vodou, osolíme, krátce povaříme, vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.

  • 2

    Kapustu rozebereme, vypereme a necháme okapat. Seřízneme žebra, nakrájíme na proužky, vhodíme do vařící osolené vody, uvaříme a scedíme.

  • 3

    V kastrole rozpustíme rozkrájenou slaninu, na které necháme zpěnit zbylou mouku, zalijeme vodou, povaříme, vmícháme uvařenou kapustu, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a znovu chvíli povaříme.

  • 4

    Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a obložíme kapustou.

Komentáře k receptu