Řízky ze skopového masa s brambory a kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová kýta
  • 300 g Brambory
  • 250 g Kapusta
  • 6 g Sádlo vepřové škvařené
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 443.1 mg
  • Vláknina 4633.1 mg
  • Vitamín A 4633.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z kýty odblaníme, zbavíme případného tuku a rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme nadrobno. Kapustu očistíme, krájíme na nudličky, propláchneme a necháme okapat. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Řízky smažíme na sádle z obou stran do zlatova. V průběhu smažení vmícháme cibuli, aby zezlátla. Maso podlijeme horkým vývarem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme kapustu, brambory a dusíme, až je maso zcela měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.

Komentáře k receptu