Bažant servírovaný s kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 4 ks Bažantí stehno
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Kapusta hlávková
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 1136.8 mg
  • Vláknina 10079.5 mg
  • Vitamín A 10079.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, kapustu opláchneme, necháme okapat, listy pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 180 °C, do pekáče vlijeme olej, vložíme máslo a rozehřejeme. Přidáme stehna, opečeme je ze všech stran, zalijeme polovinou drůbežího vývaru, v troubě pečeme 15 minut. Vyndáme stehna a do pekáče vložíme nudličky z kapusty. Dusíme, zalijeme zbylým vývarem, vrátíme zpět stehna a přikryjeme pekáč poklicí. Dusíme v troubě 30 minut.

  • 3

    Vmícháme do kapusty zakysanou smetanu a povaříme několik minut.

Komentáře k receptu