Bažant servírovaný s kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 14 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 12.3 mg
- Draslík 1136.8 mg
- Vláknina 10079.5 mg
- Vitamín A 10079.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 300.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, kapustu opláchneme, necháme okapat, listy pokrájíme na nudličky.
-
2
Předehřejeme troubu na 180 °C, do pekáče vlijeme olej, vložíme máslo a rozehřejeme. Přidáme stehna, opečeme je ze všech stran, zalijeme polovinou drůbežího vývaru, v troubě pečeme 15 minut. Vyndáme stehna a do pekáče vložíme nudličky z kapusty. Dusíme, zalijeme zbylým vývarem, vrátíme zpět stehna a přikryjeme pekáč poklicí. Dusíme v troubě 30 minut.
-
3
Vmícháme do kapusty zakysanou smetanu a povaříme několik minut.