Masové kuličky s krabím masem
Suroviny
- 170 g Kapusta hlávková
- 450 g Vepřová plec
- 120 g Krab
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Voda pitná
- 6 dl Bujón hovězí
- 0.03 dl Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 0.5 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 30 g
- Sodík 36379 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 103.6 mg
- Draslík 1318.6 mg
- Vláknina 3161.3 mg
- Vitamín A 3161.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso z plecka omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a jemně pomeleme s 1 větším stroužkem česneku. Jarní cibulku omyjeme, rozkrájíme ji několikrát podélně, a pak ji velmi drobně nakrájíme.
-
2
Čerstvý zázvor oloupeme a pokrájíme na plátky (přibližně 2 lžíce). V míse důkladně promícháme maso, cibulku, konzervované krabí maso, zázvor, který jsme prolisovali jako česnek, sůl, maizenu a citronový pepř. Ze směsi vytvoříme kuličky o průměru asi 5-6 cm.
-
3
V hlubší pánvi si rozpálíme 3-4 lžíce oleje a masové kuličky osmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z omastku a na něm krátce orestujeme omyté kapustové listy. Do zapékací misky vymazané 1 lžící oleje dáme kapustové listy, na ně položíme masové kuličky a přelijeme je sherry brandy. V míse si smícháme hovězí bujón, vodu, sójovou omáčku a cukr a roztokem přelijeme maso. Zapékací mísu zakryjeme pokličkou a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C asi 10-15 minut, pak teplotu zmírníme na 185°C a dopečeme přibližně 30-40 minut.